Seo Services

ЯК ЛЕВА РІЧІ ТА ВЕДМЕДЯ БАЛУ ПОКИНУЛИ НА ГОЛОДНУ СМЕРТЬ НА ДОНЕЧЧИНІ: ІСТОРІЯ ПОРЯТУНКУ

Кореспонденти "Укрінформу" побували в гостях у Олександра та Олени Пилишенків – господарів Центру реабілітації для хижаків, де живуть колишні циркові артисти, екзотичні домашні улюбленці, які "раптово" виросли і стали непотрібними. Віднедавна тут знайшли порятунок і хижаки-переселенці, яких привезли з Донецької області, а точніше, з приватного зоопарку, розташованого у Покровську. А ще тут живе єдиний в Україні собака, який вигодовує тигреня.
Історія Пилишенків почалася приблизно 16 років тому, коли Олександр по роботі відправився до Ялтинського зоопарку і звідти, замість зарплати, привіз першу "дитину" – крихітне левеня, яке назвали Катею. Через деякий час Каті знайшли пару – Самсона – представника рідкісного підвиду берберійських левів.
У 2011 році Олександр став ініціатором проекту "Людина і лев". Він прожив в одній клітці з вагітною левицею 36 днів. Більше того, він прийняв пологи в Каті. 7 вересня 2011 року він вийшов з клітки разом з левенятами.
У той день представники Національного реєстру рекордів України зареєстрували відразу два рекорди – "36 днів у клітці з левицею" і "Перша людина у світі, яка прийняла пологи у левиці".
Нині у зоопарку Пилишенків тигри, леви, ведмеді, пантера, єнотовидні собаки та багато інших тварин. Сам звіринець поступово почав виконувати функцію Центру реабілітації.
Восени 2018 року завдяки волонтерами і зоозахисникам Україна дізналася історію про замордованих тварин, які стали заручниками "Парку Покровського періоду" в Донецькій області. Фотографії поранених левів, які жили не у вольєрах, а в "будках", "гуляли" в Інтернеті, але чиновники з профільних структур вперто відмовлялися їх помічати і не поспішали приїжджати з перевіркою до Покровська. Тоді волонтери почали писати листа таким, як Пилишенки.
"Коли нам приходили листи, я сказав дружині: "Це буде щось страшне, але нам від цього не те що не піти, ми вже в цьому". Це було у жовтні. Поки ми з'ясовували, хто займається цим питанням, де, власне, знаходяться звірі – настав грудень. Паралельно ми писали гарантійні листи в Мінекологію", – каже Олександр.
8 січня 2019 року до Василівки з Покровська привезли ведмедів та левів. Усі звірі були в критичному стані. Наприклад, ведмеді Балу і Маша важили на 80 кг менше норми. Фахівці кажуть: звірі не встигли накопичити підшкірний жир. У левів – Річарда та Гери – не було сил пересуватися і їсти.
"Ці два лева приїхали практично в однаковому стані. У Річі було багато ран, обморожений хвіст і лапи, а Гера – був зовні більш цілий, але знесилений. Протягом доби він помер. У нього відмовили внутрішні органи", – розповідає Пилишенко.
З грудня по січень він їздив до Покровська п'ять разів. За увесь цей час, на підставі рішення Донецького суду, він вивіз 11 тварин (шість ведмедів і п'ять левів). Поїздки до Покровська шокували Олександра.
"Я був там п'ять разів і щоразу отримував однакову дозу нерозуміння: навіщо було доводити все до такого стану? Хто міг контролювати це і на якому етапі можна було припинити страждання цих тварин? Чому нічого не змінювалося? Я приїжджав п'ять разів, але картинка немов зависла. Стан – ніби кілька раз переглядаєш один і той самий фільм жахів, але одна річ – це екран і 3D, а інша – бачити і відчувати біль цих тварин. Це не можна пояснити. Я не бачив холодильників, і не знаю, чи були вони там взагалі, але я бачив стодоли, заповнені сіном і бачив помираючих коней. Жах", – згадує Олександр.
Тварини-переселенці живуть у Василівці півтора місяця. За цей час вони так і не змогли звикнути до просторих вольєрів. Якщо поспостерігати за однією з ведмедиць, то її можна порівняти з колишнім ув'язненим, який ходить по периметру умовної камери, забуваючи про те, що навколо простору стало набагато більше. Бурі й досі не можуть звикнути до свіжої соломі замість голої підлоги.
https://www.5.ua/suspilstvo/yak-leva-richi-ta-vedmedia-balu-pokynuly-na-holodnu-smert-na-donechchyni-istoriia-poriatunku-186741.html
Результат пошуку зображень за запитом "лев"
ЯК ЛЕВА РІЧІ ТА ВЕДМЕДЯ БАЛУ ПОКИНУЛИ НА ГОЛОДНУ СМЕРТЬ НА ДОНЕЧЧИНІ: ІСТОРІЯ ПОРЯТУНКУ ЯК ЛЕВА РІЧІ ТА ВЕДМЕДЯ БАЛУ ПОКИНУЛИ НА ГОЛОДНУ СМЕРТЬ НА ДОНЕЧЧИНІ: ІСТОРІЯ ПОРЯТУНКУ Reviewed by новини on лютого 15, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.